Jesteś tutaj

Era eklera – błyskawiczne ciastko od marki Delecta

Podłużne ciasto ptysiowe wypełnione bitą śmietaną, kremem bezowym, kremem russel lub śmietankowym. Często dodatkowo pokryte czekoladą bądź toffi. Ekler, eklerek lub eklerka – bez względu na nazwę, deser ten cieszy się popularnością niezależnie od szerokości geograficznej. Teraz za sprawą marki Delecta, będzie można spotkać go również w każdym polskim domu.

Ekler przeżywa obecnie swój renesans. W kawiarniach i cukierniach można spotkać go w nowej, bogatszej odsłonie. Nie tylko w wersji standardowej z kremem i polewą czekoladową, ale też z różnymi dodatkami – orzechami, kolorowymi ozdobami, a nawet jadalnymi kwiatami.

Dzięki wprowadzeniu przez markę Delecta zestawu do samodzielnego wypieku eklerów w domu, ich przygotowanie będzie szybkie i proste. Nowicjusze w zakresie cukiernictwa mogą odetchnąć z ulgą. W opakowaniu znajdziemy ciasto, które nie wymaga zaparzania oraz rękaw cukierniczy, który pozwoli nadać wypiekowi wymarzony kształt. Zawarty w pudełku krem na bazie kremówki, nie tylko wybornie smakuje, ale również utrzymuje idealną konsystencję podczas napełniania ciastka. Z jednego zestawu „Chrupiących Ekler” można przygotować 15 porcji deseru. Jest to pierwsza tego typu propozycja na rynku.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Muffiny, które są jednym z ulubionych przysmaków w krajach anglojęzycznych, od dobrych kilku lat zyskują na popularności również w Polsce. Proste w przygotowaniu ciastka z dodatkami, zarówno słodkimi, jak i wytrawnymi, sprawiają, że można je jeść niemalże na okrągło. Ale, żeby nie było nudno marka Delecta, we wrześniu tego roku wprowadziła do swojej oferty przewrotną nowość muffiny „na kwadratowo”.

Z myślą o osobach chcących samodzielnie tworzyć domowe wypieki, Delecta udoskonaliła i poszerzyła ofertę swoich cukrów smakowych. Dodatkowo, marka przygotowała istną gratkę dla miłośników mlecznych przekąsek. Pod koniec lutego na rynku pojawią się 3 nowości w wersji instant, do których przygotowania wystarczy tylko kubek gorącej wody.

X