Jesteś tutaj

XXI Wiosenne Ogólnopolskie Spotkanie Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa

Dnia 9 maja 2019 r. w Poznaniu odbyło się XXI Wiosenne Ogólnopolskie Spotkanie Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa. Tegoroczna Gala Poradnika Handlowca i Poradnika Restauratora zgromadziła wszystkich najważniejszych top managerów z branży FMCG oraz HoReCa, reprezentujących zagraniczne i krajowe sieci detaliczne, dystrybutorów, producentów oraz handlowców. Nie zabrakło również uznanych szefów kuchni i właścicieli obiektów gastronomicznych. Ponadto podczas uroczystej gali Poradnik Restauratora obchodził 20. rok działalności w branży HoReCa.

Część oficjalną prowadzili Ewa Wachowicz oraz Olivier Janiak. Przywitali wszystkich zaproszonych gości oraz zapowiedzieli prelekcję Profesora Zbigniewa Ćwiąkalskiego, który przybliżył „Plusy i minusy zmian w polskim prawie na przestrzeni ostatnich lat pod kątem biznesu”. Następnie odbył się panel dyskusyjny dotyczący „Przenikania się świata FMCG i HoReCa”, w którym głos zabrali: Adam Chrząstowski – Szef Kuchni, ekspert kulinarny, Jacek Kostka – Dyrektor Finansowy Hochland Polska, Artur Maciejewski – Prezes Nestle Professional Polska, Bartosz Peter – reprezentujący instytut kulinarny Transgourmet & Selgros Cash And Carry, Jerzy Roguski – Dyrektor Handlowy sieci Żabka oraz Ryszard Tomaszewski – Prezes Tesco Polska w latach 2007-2015, właściciela kompleksu hotelowego Dworzysko.

Kulminacyjnym punktem wieczoru w hotelu Novotel Poznań Centrum było wręczenie specjalnych wyróżnień – prestiżowych statuetek – Hermesów Handlowych Poradnika Handlowca 2019.

Statuetki Hermesa Handlowego Poradnika Handlowca, na przestrzeni ostatnich 16 lat, przyznano blisko 100 handlowcom, zarówno z małych i średnich sklepów detalicznych, jaki i wielkich międzynarodowych sieci, a także licznym osobowościom świata FMCG. Zdecydowaną większość Hermesów przyznaje Kapituła. W tegorocznej edycji w jej składzie znaleźli się Andrzej Maria Faliński, Prezes Forum Dialogu Gospodarczego, Tadeusz Zagórski, Prezes Naczelnej Rady Zrzeszeń Handlu i Usług, Wiesław Generalczyk, Prezes Wydawnictwa oraz Rafał Boruc, Redaktor Naczelny Poradnika Handlowca. W tym roku w jednej kategorii wręczono Hermesa, o którego przyznaniu decydowało środowisko biznesowe. Chodzi o zupełnie nową kategorię – Wyjątkowy Kupiec. Wyboru laureatów dokonali tutaj dostawcy i producenci FMCG, głosując w ankiecie internetowej.

LAUREACI HERMESA PORADNIKA HANDLOWCA 2019:

– W kategorii JUBILEUSZE kapituła przyznała Hermesa Handlowego „SPOŁEM”, nagrodę odebrał Prezes Ryszard Jaśkowski,

– W kategorii HANDEL BEZ GRANIC kapituła przyznała Hermesa Handlowego firmie Maxima Grupe. Nagrodę odebrał Mirosław Wawryszczuk – Członek Zarządu i Dyrektora Handlowego sieci Stokrotka,

– W kategorii ZAGRANICZNA SIEĆ DETALICZNA Hermes Handlowy powędrowała do sieci ALDI, a nagrodę odebrał Dyrektor Finansowy Maciej Porzucek,

– W kategorii POLSKA SIEĆ DETALICZNA statuetkę Hermesa otrzymała Sieć Sklepów Matteo. Nagrodę odebrali bracia Dariusz i Waldemar Jurewicz,

– W kategorii SIEĆ DROGERYJNA statuetkę Hermesa otrzymała Sieć Sklepów Hebe. Nagrodę odebrał Dyrektor Handlowy sieci Anotonio Farinha,

– Kapituła Hermesa Handlowego „Poradnika Handlowca” przyznała w tym roku dwie nagrody w kategorii: HANDEL NOWOCZESNY Z TRADYCJAMI. Hermesa Handlowego „Poradnika Handlowca” w tej kategorii otrzymały Sieć Sklepów EHA, nagrodę odebrali Elżbieta i Adam Hyccy oraz Sieć Sklepów Kłodzka Chata, statuetkę odebrali Elżbieta i Stanisław Wołk,

– W kategorii: OSOBOWOŚĆ HANDLU przyznano dwie nagrody, które otrzymali: Krzysztof Szponder, Wiceprezes Kaufland Polska oraz Andrzej Koc, właściciel sklepów Kocyk, 

– Specjalnego Heremesa „Poradnika Handlowca” w kategorii NESTOR HANDLU otrzymała Pani Barbara Kubik, twórczyni sieci Delikatesy Kubik.

– Hermesy Handlowe w kategorii WYJĄTKOWY KUPIEC otrzymali: Anna Grabowska – Wiceprezes Żabka Polska, Anna Kupniewska – Category Manager Eurocash oraz Sylwia Szymańska – Kupiec Carrefour Polska.

Wieczór zabranym gościom uatrakcyjniły występy skrzypaczki Alicji Chrząszcz oraz iluzjonisty Piotra Tyczyńskiego.

Pełna relacja z Gali zostanie opublikowana w czerwcowym wydaniu Poradnika Handlowca.

Fotorelacja z Gali pojawi się na stronie internetowej oraz w newsletterze w następnym tygodniu.

Galeria: 
Kategoria: 

Podobne artykuły

Dnia 9 maja 2019 r. w Poznaniu odbyło się XXI Wiosenne Ogólnopolskie Spotkanie Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa. Tegoroczna Gala Poradnika Handlowca i Poradnika Restauratora zgromadziła wszystkich najważniejszych top managerów z branży FMCG oraz HoReCa, reprezentujących zagraniczne i krajowe sieci detaliczne, dystrybutorów, producentów oraz handlowców. Nie zabrakło również uznanych szefów kuchni i właścicieli obiektów gastronomicznych. Ponadto podczas uroczystej gali Poradnik Restauratora obchodził 20. rok działalności w branży HoReCa.

19 maja 2016 r. we wnętrzach restauracji Blow Up Hall 5050 w poznańskim Starym Browarze odbyło się XVIII Wiosenne Ogólnopolskie Spotkanie Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa.

X