Jesteś tutaj

Advertisement

Kolejna lodziarnia Grycan w Krakowie

14 lutego na Dworcu PKP w Krakowie otwarta została nowa lodziarnia Grycan – Lody od pokoleń. To już ósmy lokal znanej sieci w stolicy Małopolski i 121 Lodziarnia Firmowa na terenie kraju.

Nowa lodziarnia Grycan mieści się w budynku Dworca PKP, w pasażu handlowym w bezpośredniej bliskości peronów. Jest to pierwszy punkt marki w tym miejscu, którego otwarcie z pewnością ucieszy korzystających z dworca pasażerów. Lodziarnia zajmuje powierzchnię 55 m², a dla jej gości przygotowano 7 miejsc siedzących i 13 stojących. W menu znaleźć można  24 smaki lodów dostępnych na porcje oraz w deserach lodowych, a także pełen asortyment lodów w pudełkach. Pojawiający się w lodziarni klienci wybierać mogą zarówno z oferty stałej, jak i zmieniających się ofert specjalnych. Przez cały rok skorzystać będzie można z promocji Smak Miesiąca, w której kupić można gałkę wybranego smaku lodów w promocyjnej cenie 2 zł. Do końca lutego promocja obowiązuje na Lody Czekoladowe z nutką mięty. Na wszystkich, którzy odwiedzą nową lodziarnię w ciągu miesiąca od daty otwarcia, przygotowano wyjątkową promocję. Każdy z zamawiających kawę, w prezencie otrzyma croissanta.

Poza lodami i lodowymi deserami na klientów czeka także rozbudowana oferta innych produktów, dostępna zarówno na miejscu jak i na wynos. Tuż przed podrożą delektować się można dowolnie wybranym koktajlem owocowym, porcją świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy i grejpfrutów lub kawą parzoną z wyjątkowej, włoskiej mieszanki, wybranej specjalnie przez Elżbietę i Zbigniewa Grycanów. W menu znalazły się także ciasta i słone przekąski m.in. koszyki warzywne, z szynką i serem i ze szpinakiem, croissanty maślane i z czekoladą, monokle z rodzynkami, tiramisu, eklery z advocatem, sernik czekoladowy i tartaletki z owocami. Lodziarnia otwarta będzie codziennie między 6:00 a 22:00.  

Lody marki Grycan powstają w podwarszawskim zakładzie firmy przy użyciu tradycyjnych metod, według sprawdzonych i najlepszych receptur, na bazie śmietanki kremówki i żółtek jaj, z wykorzystaniem wyłącznie najlepszych składników. Bakalie i owoce na lody i sorbety są starannie selekcjonowane i przygotowywane. Sorbety powstają z najlepszej jakości, ręcznie obieranych i wyciskanych owoców, co gwarantuje im w pełni naturalny smak.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Do końca wakacji Lidl będzie mógł sprzedawać lody marki własnej Ballino. Będzie to możliwe na mocy porozumienia z Grycanem.  Przypomnijmy, że w lutym lody tej marki zabezpieczył komornik. 

Na nasze dobre samopoczucie nieoceniony wpływ mają tzw. małe przyjemności. Wyniki badania „Lody oczami Polaków i Włochów” pokazały, że jedną z nich może być spontaniczne sięganie po mroźne słodkości.

X