Jesteś tutaj

Detal Polski - Stanowisko w sprawie ustawy o podatku od sprzedaży detalicznej

– Detal Polski pragnie wyrazić zaniepokojenia zapisami projektu ustawy o podatku od sprzedaży detalicznej i solidaryzują się z protestem zorganizowanym przez PSH Lewiatan – mówi Jan Wilk, Prezes Zarządu Detal Polski Sp. z o.o.

Stanowisko w załączniku

Kategoria:

Podobne artykuły

11 lutego 2016 r., w czwartek, odbędzie się w Warszawie manifestacja osób, które chcą zaprotestować wobec wprowadzenia opodatkowania, które zamiast wzmocnić konkurencyjność mniejszych placówek handlowych na rynku może doprowadzić do upadku wielu polskich przedsiębiorstw. Swoje niezadowolenie zamierza zadeklarować około 6 tysięcy polskich handlowców.

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków wielokrotnie apelowała do Rządu RP o nieprzyjmowanie zmian, zaproponowanych przez Ministerstwo Finansów w zakresie podwyżki podatku VAT z 5% do 23% na napoje z min. 20% udziałem soków lub przecierów z owoców i warzyw. Apele były głosem w imieniu polskich sadowników, zrzeszonych w wielu organizacjach branżowych, grupach producenckich, indywidualnych producentów owoców, a także w imieniu firm skupujących owoce, przetwórców i producentów napojów oraz lokalnych samorządów.