Jesteś tutaj

Advertisement

Benecol® – fińska innowacja w trosce o redukcję cholesterolu

Problem wysokiego poziomu cholesterolu dotyczy 60% dorosłych Polaków i jest najszerzej rozpowszechnionym czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca. Marka Benecol® po raz pierwszy została wprowadzona w Finlandii w 1995 r. Dziś produkty Benecol® dostępne są w 30 krajach na całym świecie i pomagają milionom konsumentów skutecznie obniżać stężenie cholesterolu we krwi każdego dnia. W Polsce Benecol® zbudował rynek produktów spożywczych obniżających poziom cholesterolu i pomaga polskim konsumentom już od 17 lat.

Produkty Benecol® jesienią 2018 r. zyskały nowy skład i jako jedyne zawierają opatentowany składnik – STANOLE ROŚLINNE w ilości o 25% wyższej niż wcześniej – 2 g w dziennej porcji, czyli rekomendowanej przez polskie i międzynarodowe towarzystwa medyczne. Ponadto stanole roślinne zostały uznane za 1 z 10 największych innowacji żywieniowych na świecie w ciągu ostatnich 30 lat. Istnieje ponad 80 badań klinicznych potwierdzających ich skuteczność.

Benecol® słucha konsumentów i wraz z rosnącym zapotrzebowaniem na produkty bez laktozy wprowadza na rynek wariant BEZ LAKTOZY w charakterystycznym dla tej kategorii produktów fioletowym kolorze. Nowości pojawią się w sklepach już we wrześniu i zasilą zarówno półkę margaryn funkcjonalnych, jak i strefę BEZ LAKTOZY.

Kategoria: 

Podobne artykuły

W październiku rusza druga edycja Festiwalu Wypieków organizowanego wspólnie przez marki Delecta i Bakalland. 

Firma Nestlé została doceniona za promowania idei równego traktowania i wdrażania polityki zarządzania różnorodnością w organizacji. 

X

Przeczytaj również