Jesteś tutaj

Advertisement

Żabka poszerza kategorię ze zdrową żywnością

Firma Żabka Polska poszerza swoją ofertę o soki utrwalane metodą ciśnieniową. Tłoczone na zimno, a następnie poddawane działaniu wysokiego ciśnienia, zachowują wartości odżywcze surowych owoców i warzyw.

Ciśnieniowanie to innowacyjna, nietermiczna metoda utrwalania soków tłoczonych na zimno. Zamiast pasteryzacji, produkt poddawany jest działaniu wysokiego ciśnienia. Proces ten w sposób minimalny wpływa na substancje odżywcze, a także barwę, smak i zapach. Dzięki temu powstały produkt zachowuje właściwości surowych owoców i warzyw.

– Dbamy o to, by oferta sklepów Żabka odpowiadała na potrzeby konsumentów, którzy troszcząc się o swoje zdrowie, zwracają szczególną uwagę na skład produktów. Dlatego jako pierwsza sieć w Polsce, wprowadziliśmy do sprzedaży soki ciśnieniowane. Dzięki tej innowacyjnej metodzie wytwarzania produkty zachowują wszystkie walory naturalnych soków owocowych i warzywnych – powiedziała Żaneta Jajor, Kupiec Kategorii Produktowej w Żabka Polska SA.

W asortymencie sklepów sieci dostępne są soki od dwóch dostawców. Polska firma Tłocznia Zdrowia dostarcza owocowo-warzywne soki ciśnieniowane o pojemności 200 ml, natomiast holenderski producent Fruity Line – ciśnieniowane smoothie o pojemności 250 ml.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Żabka otworzyła swój pierwszy sklep przy Rynku Głównym w Krakowie. Historyczny wymiar lokalizacji podkreśla stylizowane wnętrze, w którym odzwierciedlono wystrój sklepów i lokali usługowych z początku XX wieku. Dla klientów sieć przygotowała, dołączaną do zakupów, specjalną kartkę pocztową z unikalnym znaczkiem „Dla Krakowa”. Kartkę oraz znaczki wyemitowała Poczta Polska.

Targi Franczyzy są okazją do spotkania przedstawicieli firm, które zaprezentują swoją ofertę franczyzową, z potencjalnymi franczyzobiorcami. Żabka Polska, największa sieć sklepów typu convenience, licząca ponad 5800 placówek prowadzonych przez ponad 4000 franczyzobiorców, jest partnerem strategicznym wydarzenia. Targi odbywają się w dniach 17-19 października w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.

X