Jesteś tutaj

Oświadczenie Zarządu SPAR Polska

Publikujemy oświadczenie Zarządu SPAR Polska:

Zarząd SPAR Polska S.A. kategorycznie zaprzecza nieprawdziwym informacjom, jakoby spółka SPAR Polska S.A. nie posiadała licencji na organizowanie sieci SPAR na terenie Polski. W myśl Głównej Umowy Licencyjnej („International SPAR Agreement, Standard Licence Agreement), zawartej przez SPAR Polska S.A. ze SPAR International B.V. z siedzibą w Amsterdamie, każda ze stron miała i ma prawo do jej wypowiedzenia z wieloletnim okresem wypowiedzenia – natomiast wyraźnie zaznaczyć należy, że nie zaistniały żadne okoliczności uprawniające SPAR International B.V. do oświadczenia o złożeniu wypowiedzenia tej Głównej Umowy Licencyjnej ze skutkiem natychmiastowym. W związku z tym Główna Umowa Licencyjna jest nadal obowiązująca.

Działania ze strony SPAR Group Ltd. w zmowie ze SPAR International B.V. to próba wrogiego przejęcia. W dniu wczorajszym złożony został pozew w sądzie w Amsterdamie i innych sądach europejskich dotyczący opisanych bezprawnych działań.

Kategoria: